неделя, 27 април 2008 г.

Violent femmes

Прави ли ви впечатлени, че когато поживееш известно време с някого започвате да мислите за едно и също нещо, да имате сходни желания и всякакви нещица, които правят съжителството толкова привлекателно.

В една голяма част от студентските си годни живях с Ванина. Бяха хубави години. Уж близки, а сякаш много-много отдавна. По онова време на купон се ходеше с няколко касети, от които при определени обстоятелства можеш да пуснеш нещичко. Една от любимите групи на Ванина бе Violent Femmes и тя упорито ходеше на купоните с касета с техни записи. Признавам си, че скоро и аз харесах и аз групата.

Често казано, не си ги представях така, но те са стари кучета, пък музиката им си струва.



Винаги ми се е струвало тъпо, някой да слага етикет на музиката - това било етно-рок, а онова джаз-рок. Утре ще кажат това е хубава жена... Отнесох се. Ако ви се струва интересно, можете да чуете някое от клипчетата по-долу. По любопитните могат да посетят и сайта им.

Как ми хрумна за тях ли? Така се случи, че днес не ми се слуша нищо конкретно. Това е причината да предоставя музикалния избор на компютъра. Чух тази песен. Спомних си и за групата.



Поздрави за Вани, а на вас приятно слушане:)